ایران زمین

دیدنیها وزیباییهای ایران . همه جای ایران زیباست ، دوام زیبایی درحفظ ونگهداریست. نه درتخریب دستکاری

ایران زمین

دیدنیها وزیباییهای ایران . همه جای ایران زیباست ، دوام زیبایی درحفظ ونگهداریست. نه درتخریب دستکاری

جنگل ابر استان گلستان

کد خبر: 1234 زمان انتشار: 17 تیر 1391 18:00:00

بیش از 70 اصله درخت از جنگل ابر در روزهای اخیر قطع شده است

یک فعال محیط زیست گفت: ادامه راهسازی در جنگل ابر، زمینه قاچاق چوب در جنگل ابر را فراهم می‌کند.
بیش از 70 اصله درخت از جنگل ابر در روزهای اخیر قطع شده است

زیست نیوز- "سعید آقایان" با اشاره به اینکه اعضای این تشکل زیست محیطی در روزهای اخیر از جنگل ابر بازدید بعمل آورده است، افزود: در روزهای اخیر بیش از 70 اصله درخت از جنگل ابر قطع شده است و بخشی از درختان قطع شده نیز در زیر خاک مدفون شده‌اند.

وی با بیان اینکه تشکل شاهوار زیست علاوه بر تجمع در جلوی فرمانداری شاهرود با ارسال نامه‌ای به مقام معظم رهبری از ایشان استمداد خواسته است، اظهار کرد: در این نامه از مقام معظم رهبری درخواست شده است که مانع ادامه اجرای مصوبه هیأت دولت در جنگل ابر شوند.

به نقل از ایسنا، وی افزود: راهسازی در جنگل ابر تبعات زیادی بدنبال دارد که قطع درختان کمترین این تبعات است. آقایان اضافه کرد: در حال حاضر مسیری که از طریق آن، آب انتقال داده می‌شود، دچار رانشهای پی در پی شده و لوله‌ها از هم فاصله گرفته و همین مشکلات بسیاری در آینده بوجود می‌آورد. وی حضور انبوه افراد و قاچاق چوب را از مهمترین پیامدهای راهسازی در این جنگل منحصر به فرد دانست.

مدیرعامل "شاهوار زیست"، اطلاع رسانی مستمر و نقش رسانه‌ها را در جلوگیری از آسیبهای بیشتر به جنگل ابر موثر دانست و گفت: همین عوامل باعث شده که 37 نماینده مجلس با ادامه راهسازی در جنگل ابر مخالفت کنند ولی با این حال متاسفانه عملیات راهسازی در جنگل ابر ادامه دارد. وی از فعالیت تشکلها و NGOهای طرفدار محیط زیست شاهرود در این زمینه خبر داد و افزود: متأسفانه بسیاری از کارشناسان محیط زیست و منابع طبیعی که در گذشته با این طرح مخالفت می‌کردند، به سکوت وا داشته شده‌اند


کد خبر: 1074 زمان انتشار: 06 تیر 1391 15:40:00

گزارش ایسنا از آخرین وضعیت جنگل ابر؛ اما همه واقعیت این نیست که می‌گویند...

کناره‌های جاده تا چشم کار می‌کند، بیابان است و کویر اما هر جا جرعه آبی از دل این کویر جوشیده، بهشتی از دل آن سر برآورده است.
گزارش ایسنا از آخرین وضعیت جنگل ابر؛ اما همه واقعیت این نیست که می‌گویند...

 

زیست نیوز- گزارشگر ایسنا در این مطلب آورده است: از بسطام "بایزید" تا جنگل ابر و از آنجا تا آسمان خدا راهی نیست.

همین که به سمت روستای ابر می‌پیچی و هر چه از سراشیبی روستای ابر بالاتر می‌روی، به وضوح احساس می‌کنی که پله پله به ملاقات خدا نزدیکتر می‌شوی، هر چه بیشتر می‌روی، ابرها نیز گویی به استقبال تو پایین‌تر می‌آیند، انگار کمی آن طرف‌تر، آسمان، سفره سفید ابری‌اش را در پیش چشمهای تو گسترده است. از روستای ابر تا جنگل، صدای پای آب است و تلاقی موسیقی چشمه ساران و آواز پرندگان و باد بازیگوش که بر تار برگها زخمه می‌کشد و البته گه گاه صدای گلوله‌ای...

همین 2 ماه پیش که به آنجا رفتم، درست در روزهایی که بهار اصرار داشت جامه سپید برفی‌اش را از تن بیرون نکشد ...پیش از ما نم نم باران، صحرا را شسته بود و به قول بایزید "عشق باریده بود"

بعد از 2 بار به بیراهه زدن، راه خاکی جنگل ابر را که پی گرفتیم، جلوتر یک لندرور و پیرمردی که کلاهش را تا لب گوشهایش پایین کشیده بود، پیدا بود. اسلحه‌اش را نه تنها پنهان نکرد که لوله‌اش را در مشت چرخاند، رد جنگل ابر را از او گرفتم و پرسیدم، شما شکاربان هستید؟ لوله تفنگش را دوباره جابجا کرد و گفت: نه برای شکار آمده‌ایم...

از او می‌پرسم شکار چه؟ می‌گوید کپک، بلدرچین، پرندگان و ... با خودم می‌گویم "بیچاره کپکها، بیچاره پرندگان، بیچاره تفنگها که به شکار صدا ناچارند"...

شکارچی گفت: بهتر است جلو نروید، جاده در اثر باران لیز شده و با این خودرو نمی‌توانید جلوتر بروید. از دور حجم ابرها که بر گرد کوه حلقه زده‌اند، صحنه تماشایی و تابلوی بی‌نظیری را جلو چشمانمان قرار می‌دهد، کوه، چونان آهن ربایی ابرها را به سمت خود کشیده است و درختها گویی به سمت آسمان به قنوت ایستاده‌اند...

حالا چند روزی است که می‌گویند تعدادی از درختانی که در سایه سارشان نشستم و کمی به سکوت گوش کردم، دیگر نیستند و همین بهانه‌ای می‌شود تا به حرمت آن درختها و چشمه‌ها که خستگی راه را در زلال‌شان شستم، دست به قلم ببرم و با مدیران مسئول به گفت‌وگو بنشینم....

کارشناسان معتقدند: جنگل ابر از جنگلهای هیرکانی و از بقایای دوران سوم زمین شناسی است. این جنگل منحصر به فرد در حقیقت مرز بین دو اکوسیستم منطقه نیمه بیابانی و جنگلی است و ارتفاع زیاد از سطح دریا، پایین بودن دما در فصل گرما، پوشش گیاهی متنوع، طبیعت بکر و دست نخورده و تعدد چشمه ساران از مهمترین شاخصه‌های این جنگل است.

این جغرافیای خاص که دو منطقه کم ارتفاع و مرتفع را بطور توأمان کنار هم قرار داده، منجر به شکل‌گیری پدیده کم‌نظیری در طبیعت جنگل ابر شده است و این جنگل در محلی واقع شده که از ضخامت کوههای البرز کاسته شده و به واسطه مجاورت دو ناحیه کم فشار و پر فشار ابرهای گرفتار در پشت این دیواره از لابه لای دره‌ها به سمت جنوب سرازیر شده و جنگلی از ابرهای متراکم را بر فراز درخت های جنگل ابر می‌نشاند...

مدیران مسئول استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، به اتفاق، قطع گسترده درختان را انکار می‌کنند، اما از لابه لای گفتگوی آنها می‌توان پی برد که همه واقعیت این نیست که می‌گویند...

مدیرکل راه و ترابری استان سمنان: رسانه ها به دنبال بلوا و هیاهو هستند

مدیرکل راه و ترابری استان سمنان با بیان اینکه در حوزه کاری من جنگلی وجود ندارد، گفت: رسانه‌ها به دنبال بلوا و هیاهو هستند و 6 سال است به شایع قطع درختان در جنگل ابر دامن می‌زنند.

رجب قربانپور در گفت‌‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، با انتقاد از رسانه‌ها و برخی دست‌اندرکاران حوزه منابع طبیعی و محیط زیست، افزود: منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست کاملأ در جریان طرح موسوم به جاده جنگل ابر قرار دارند.

وی با بیان اینکه ما قرار نیست، راهی بسازیم، گفت: این طرح مصوبه هیأت دولت است و رئیس جمهوری، استاندار گلستان را مسئول این طرح قرار داده و از آنجا که جنگل ابر نیز در حوزه استحفاظی استان گلستان است، استاندار گلستان نیز پاسخگو خواهند بود.

وی با بیان اینکه شما رسانه‌ها به دنبال این هستید که این طرح را به زور متوقف کنید، گفت: جنگل ابر هیچ ارتباطی به حوزه استحفاظی ما ندارد و روستای شیرین‌آباد جزءعلی‌آباد و علی‌آباد در حوزه استان گلستان قرار دارد.

وی ادامه داد: جنگل ابر از نظر حفاظت محیط زیست و منبع طبیعی در حوزه استان سمنان قرار دارد، ولی از نظر راه‌سازی در حوزه استحفاظی این استان قرار ندارد. قربانپور همچنین از قطع درختان در جنگل ابر به عنوان دروغ و شایعه یاد کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان: عملیات راه‌سازی در جنگل ابر در حوزه استحفاظی سمنان بدون قطع حتی یک درخت انجام گرفته است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان نیز قطع هر گونه درخت در جنگل ابر را انکار کرد. حمید ظهرابی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، با بیان این مطلب، افزود: عملیات راه‌سازی در جنگل ابر در حوزه استحفاظی استان سمنان بدون قطع حتی یک درخت انجام گرفته و قطع گسترده درختان این جنگل، واقعیت ندارد.

وی اضافه کرد: ساخت جاده در حوزه استحفظی استان گلستان به دلیل شیب زیاد با مشکلاتی مواجه بوده، اما بعید به نظر می‌رسد این مشکل منجر به قطع درختان جاده منتهی به جنگل ابر شود.

وی با بیان اینکه جنگل ابر در حوزه استان گلستان است و اطلاع دقیقی از وضعیت راه‌سازی در این جنگل ندارد، گفت: این جنگل از نظر مدیریت منابع طبیعی در حوزه استان سمنان است و بحثهایی که پیرامون قطع درختان در جنگل مطرح شده نه در حوزه سمنان که در حوزه استان گلستان است.

ظهرابی در پاسخ به این پرسش ایسنا که اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان با توجه به حساسیت و اخباری که رسانه‌ها در روزهای اخیر پیرامون این جنگل منتشر کرده‌اند، چه اقدامی انجام داده است، گفت: حساسیت مسئولان نیز در این مورد زیاد است و در استان سمنان با برنامه‌ها، هماهنگی و نظارتی که داشته و داریم، بدون شک در عملیات راه‌سازی در این جنگل هیچ‌گونه قطع درختی نداشته و نخواهیم داشت.

وی همچنین به ایسنا گفت: در روزهای اخیر نیز بررسی‌های لازم انجام گرفته و در حوزه استان سمنان در محدوده جنگل ابر هیچ‌گونه قطع درختی نداشته‌ایم.

مدیر روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان: تا کنون گزارشی مبنی بر قطع درختان جنگل ابر نداشته‌ایم

مدیر روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: در حوزه استحفاظی استان سمنان هیچ‌گونه فعل و انفعالات و عملیات راه‌سازی یا چیز دیگری در محدوده جنگل ابر انجام نگرفته است و قطع درختان در جنگل ابر صحت ندارد.

ابوالفضل صیادجو در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، افزود: اگر قرار باشد، جاده‌ای در این محدوده احداث یا ترمیم شود، بدون شک با نظارت منابع طبیعی استان انجام خواهد گرفت و تا این لحظه هیچ‌گونه عملیات و اتفاقی در حوزه جنگل ابر و در حوزه استان سمنان نیفتاده است.

مدیر روابط عمومی و سخنگوی منابع طبیعی استان سمنان ادامه داد: جنگل ابر در حوزه منابع طبیعی استان سمنان قراردارد و همکاران قرقبان ما به صورت 24 ساعته در حوزه‌های منابع طبیعی حضور داند و با حساسیت و بطور روزانه از جنگل ابر بازدید و بر آن نظارت دارند. صیادجو افزود: گشت زنی قرق‌بانان منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بطور مستمر و مداوم انجام می‌شود و تا کنون گزارشی مبنی بر قطع درختان جنگل ابر نداشته‌ایم.

وی همچنین گفت: به دنبال پیگیری رسانه‌ها و شایعات مطرح شده پیگیری‌های لازم در حوزه منابع طبیعی استان انجام و به صراحت اعلام شد که هیچ‌گونه اتفاقی در جنگل ابر نیفتاده است.

صیادجو همچنین با اشاره به حساسیت این اداره کل در پاسداری از منابع طبیعی و اراضی ملی در حوزه استحفاظی استان گفت: بطور روزانه این مهم رصد می‌شود و در صورت هرگونه آسیبی به منابع طبیعی و از جمله جنگل ابر بطور قاطع اقدامات قانونی انجام می‌شود. اگر چه همه مسئولان در همه نهادها و مردم نیز نسبت به این مهم حساسیت دارند و به درستی از منابع طبیعی حفاظت بعمل خواهد آورد.

مدیر روابط عمومی منابع طبیعی استان گلستان: مدارک و شواهد عدم قطع گسترده درختان جنگل ابر که در رسانه‌ها مطرح شده، موجود است

همچنین مدیر روابط عمومی منابع طبیعی استان گلستان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه سمنان با بیان اینکه عملیات را‌ سازی در جنگل ابر بر اساس مصوبه دولت و زیر نظر استاندار گلستان انجام می‌شود، گفت: به هیچ وجه اخباری که پیرامون قطع گسترده در درختان این جنگل در رسانه‌ها مطرح شده، صحت ندارد و مدارک و شواهد آن نیز موجود است.

ناصری افزود: هر گونه اطلاع رسانی پیرامون جنگل ابر به استانداری و شخص استاندار گلستان محول شده است و وی نیز بطور کامل بر عملیات انجام گرفته نظارت کامل دارد.

وی در پاسخ به این سؤال ایسنا که با توجه به بازدید خود از این جنگل ابر، مشاهدات عینی خود را پیرامون قطع احتمالی درختان بیان کند، گفت: نمی‌توانم مشاهدات خود را بگویم، اما همین قدر می‌توانم بگویم که به هیچ وجه قطع گسترده درختان در این جنگل صحت ندارد. وی همچنین گفت: این جنگل در حوزه استحفاظی در استان سمنان و گلستان قرار دارد.

رئیس شورای اطلاع رسانی استان گلستان: رسانه ها دایه مهربان‌تر از مادر شده‌اند

رئیس شورای اطلاع رسانی استان گلستان و مدیر روابط عمومی استانداری گلستان با بیان اینکه برخی رسانه‌ها دایه مهربان‌تر از مادر شده‌اند، گفت: احداث جاده ابر، مصوبه دولت و از مطالبات مردم است.

حسین عاشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه سمنان، با اشاره به اخبار رسانه‌ها و مطبوعات مبنی بر قطع گسترده درختان جنگل ابر، اظهار کرد: از تعداد دقیق درختان قطع شده اطلاعی ندارم ولی مطمئنأ این اعدادی که مطبوعات و رسانه‌ها عنوان می‌کنند، واقعیت ندارد.

وی افزود: احداث راه جاده ابر از مصوبات دور اول سفر رئیس جمهوری به استان گلستان است و این مصوبه کاملأ کارشناسی شده و با حضور و هماهنگی مسئولان مرتبط و از جمله منابع طبیعی و حفاظت از محیط زیست به تصویت رسیده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر احداث جاده ابر و عملیاتی کردن مصوبه دولت در حال انجام است، اظهار کرد: این مصوبه با هماهنگی همه مسئولین مرتبط و نماینده ویژه رئیس جمهوری و با هماهنگی محیط زیست انجام می‌شود و طی آن هیچ گونه آسیبی به محیط زیست وارد نشده و نمی‌شود.

مدیر روابط عمومی استانداری گلستان ادامه داد: همان‌طور که معاون استاندار نیز طی مصاحبه‌ای اعلام کرد، قطع گسترده درختان واقعیت ندارد و اجرای مصوبه دولت با هماهنگی دستگاههای ذیربط انجام می‌شود


کد خبر: 1054 زمان انتشار: 05 تیر 1391 14:20:00    

یک لابی قدرتمند منطقه ای پیگیر احداث جاده در جنگل ابر است

! محیط زیست قبلاً مخالف بود اما با تغییر رئیس ، موافق شد

احداث این جاده،حداقل 50 درصد ارزش اکولوژیکی جنگل ابر را کاهش می دهد. منظور از ارزش اکولوژیکی هم پوشش گیاهی و گونه های جانوری و زیست بوم طبیعی و بکر منطقه است....در یکی از سفرهای استانی دولت، لابی محلی قدرتمندی که با محوریت نماینده وقت علی آباد کتول، به دنبال احداث این جاده بود در میان مصوبات یک شبه دولت در سفر استانی، امضایی هم برای احداث این جاده گرفت.
 محیط زیست قبلاً مخالف بود اما با تغییر رئیس ، موافق شد!

به گزارش زیست نیوز به نقل از عصر ایران، پس از آنکه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در روزهای پایانی خرداد ماه سال جاری، اعلام کرد این سازمان نه تنها مخالف جاده ابر نیست بلکه خواستار تسریع در احداث آن است، بار دیگر موضوع احداث جاده در جنگل زیبای ابر و تخریب این زیست بوم زیبا و منحصر به فرد، در محافل خبری مورد توجه قرار گرفت.

دکتر ناصر کرمی، از فعالان عرصه محیط زیست و مدیر خبرگزاری مستقل محیط زیست ایران هم در واکنش به این تصمیم ، با انتشار یادداشتی تاکید کرد: "جاده ابر می تواند در ایامی نه چندان دور ملاک قضاوت قطعی درباره نه فقط مدیریت سازمان محیط زیست، بلکه حتی کل مدیریت اجرایی کشور باشد. هنوز دیر نیست. همچنان می توان با لغو پروژه مذکور داغ ننگی چنان عظیم را یک عمر به جان نخرید."

عصرایران در پیگیری ماجرای جنگل ابر به سراغ دکتر کرمی رفته و با او گفت و گو کرده است:

موضوع احداث جاده در جنگل ابر از چه زمانی مطرح شد ؟

این موضوع برای اولین بار توسط نماینده وقت علی آباد کتول اعلام شد و در همان زمان هم با اعتراض فعالان و کارشناسان محیط زیست و مسئولان راه سازی روبرو شد. چرا که در حدفاصل شاهرود تا مینودشت، جاده آزاد شهر را داریم که خیلی خوب و مناسب است و با توجه به وجود این جاده ، اصلا ضرورتی برای ایجاد جاده جدید وجود نداشت.

البته گفته شده که احداث این جاده برای رفاه اهالی چند روستا که در دل این جنگل هستند، به تصویب رسیده است. درحالیکه این روستاها نهایتا 5 تا 10 کیلومتر با جاده آزادشهر فاصله دارند و نمی توان با این توجیه به موازات جاده آسانگذر و ایمن آزادشهر-شاهرود جاده دیگری در قلب یکی از کم نظیرترین چشم اندازهای طبیعت ایران احداث کرد.

پس هدف اصلی از احداث این جاده چیست؟

با توجه به زمین های کشاورزی زیادی که در این مسیر قرار دارد و همچنین زمین هایی که جزء منابع طبیعی هستند و با احداث این جاده می توانند تغییر کاربری بگیرند، انگیزه های زیادی می تواند برای استفاده از ارزش افزوده این زمین ها وجود داشته باشد. این ها شبهاتی است که در احداث این جاده وجود دارد.

مراحل بررسی این طرح چگونه طی شد که نهایتا هفته گذشته رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست خواستار تسریع اجرای آن شد؟

در یکی از سفرهای استانی دولت، لابی محلی قدرتمندی که با محوریت نماینده وقت علی آباد کتول، به دنبال احداث این جاده بود در میان مصوبات یک شبه دولت در سفر استانی، امضایی هم برای احداث این جاده گرفتند. در آن زمان خانم جوادی رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست بودند و با این طرح مخالفت کردند. اما لابی قوی پشت این ماجرا به پی گیری های خود ادامه داد و نهایتا با آمدن مدیریت جدید سازمان حفاظت محیط زیست روند اجرایی شدن پروژه سرعت پیدا کرد.

با توجه به اینکه این جاد در حدفاصل دو استان قرار دارد، این لابی محلی دقیقا متعلق به کدام منطقه است؟

لابی مورد نظر از سوی استان گلستان و مازندران است و همانطور که گفتم محوریت آن هم با نماینده وقت علی آباد کتول بود. تلاش های آن ها در شرایطی صورت می گرفت که وزارت راه احداث این جاده را ضروری نمی دانست و حتی وقتی من با استاندار وقت سمنان هم صحبت کردم، ایشان گفتند ما به دنبال احداث این جاده نیستیم و ضرورتی برای احداث آن نمی بینیم.

نظر نماینده سمنان چه بود؟

نماینده وقت سمنان آقای کواکبیان بودند که دغدغه زیست محیطی نداشتند. ایشان بیشتر به دنبال مسائل سیاسی هستند و علی رغم اینکه موافق اجرای این پروژه نبودند، اما در عین حال مخالفتی هم اعلام نمی کردند . فکر می کنم که دوست نداشتند وارد این ماجرا شوند.


درنهایت،احداث این جاده چه آسیب هایی را به جنگل ابر وارد خواهد کرد؟

احداث این جاده،حداقل 50 درصد ارزش اکولوژیکی جنگل ابر را کاهش می دهد. نظور از ارزش اکولوژیکی هم پوشش گیاهی و گونه های جانوری و زیست بوم طبیعی و بکر منطقه است. درکنار این خسارت بزرگ، با عبور جاده از جنگل ابر، این منطقه از یک چشم انداز بکر طبیعی تبدیل به یک طبیعت جاده ای در معرض تخریب خواهد شد.

در حال حاضر این پروژه در چه مرحله ای قرار دارد؟

هفته گذشته آقای محمدی زاده رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، اعلام کردند که این طرح تصویب شده و بر اجرای سریع آن تاکید کردند. برخی شواهد و اخبار هم حاکی از آن است که قبل از این اعلام، کارگاه های پروژه در منطقه دایر شده و حتی شایع شد که بخشی از درخت ها هم شبانه قططع یا ریشه کن شده و تمام آن ها به همراه لودرها و سایر ماشین آلات فورا از منطقه خارج شده است. البته ما نتوانستیم از این اتفاقات تصویری به دست بیاوریم و این اخبار را مستند سازی کنیم.

آیا می توان از طریق قضایی مانع شکل گیری این ضایعه شد؟

در حال حاظر سازمان حفاظت از محیط زیست به عنوان مرجع قانونی تصمیم گیر درباره منابع طبیعی، احداث این جاده را تصویب کرده است. این موضوع برخورد قضایی با ماجرا را بسیار سخت می کند. چون در کشور ما متاسفانه مدعی العموم شکایات فردی درباره مسائل محیط زیستی را نمی پذیرد. مثلا یک شهروند نمی تواند به دلیل صدماتی که از آلودگی هوا دیده، از کارخانجات خودروسازی به علت تولید خودروی نامرغوب و آلاینده شکایت کند. در این زمینه هم حتی اگر شکایتی به مدعی العموم ببریم، از نظر مرجع قضایی، نهادی که صلاحیت اعلام نظر دارد، همان سازمان حفاظت از محیط زیست است. این مسئله باعث می شود که برخورد قضایی ساده نباشد.

با این حساب آیا راهکاری برای جلوگیری از این اتفاق وجود دارد؟

آنچه به نظر من می رسد، بیدار کردن وجدان عمومی است. این کار هم به وسیله رسانه ها و تشکل های غیردولتی فعال در زمینه محیط زیست امکان پذیر است. متاسفانه تشکل های واقعی محیط زیستی در ایران نداریم و اغلب این تشکل ها در واقع کلوپ هایی هستند که افراد برای سرگرمی در آن جمع می شوند. اینکه عده ای دور هم جمع شوند و هر ازگاهی به جمع آوری زباله های کوه ها و سایر مناطق بپردازند را نمی توان تشکل حفاظت از محیط زست دانست. بنابراین تنها جایی که می توان امید داشت با همه محدودیت ها، بتواند مانع وقوع این اتفاق شود همین رسانه ها هستند.

منبع : زیست نیوز

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد