ایران زمین

دیدنیها وزیباییهای ایران . همه جای ایران زیباست ، دوام زیبایی درحفظ ونگهداریست. نه درتخریب دستکاری

ایران زمین

دیدنیها وزیباییهای ایران . همه جای ایران زیباست ، دوام زیبایی درحفظ ونگهداریست. نه درتخریب دستکاری

آبشار بیشه دورود استان لرستان

شنا در آبشار بیشه دورود
شنا در آبشار بیشه دورود استان لرستان
عکس: سعید سروش
1393/05/28



















منبع : خبرگزاری فارس

مرگ تدریجی «خزر»


مرگ تدریجی «خزر»

اگر ده سال قبل به کسی می‌گفتند روزی خواهد رسید که زاینده رود و دریاچه ارومیه خشک خواهند شد،‌ کسی باور نمی‌کرد. در ایران سرنوشت رود و دریا و دریاچه، سرنوشت تلخی است. «زاینده‌رود» که خشکید و دریاچه ارومیه هم دیگر آبی ندارد و نوبت به دریای «خزر» رسیده است اما به گونه‌ای دیگر. خبری از ماهی‌های نزدیک ساحل نیست و تور ماهی‌گیر جای ماهی، زباله صید می‌کند، هر روزه بخشی از شن های ساحلی را به منظور پروژه های عمرانی به مکان های دیگر حمل می‌کنند و فاضلاب های شهری از کوتاه ترین مسیر به دریا می‌رسند. /عکس: حمیدرضا دستجردی
کد خبر: ۴۲۵۱۷۲
تاریخ انتشار : 22مرداد1393.   13August2014

دریافت جایزه «فیلدز» توسط مریم میرزاخانی؛

در باب دریافت جایزه «فیلدز» توسط مریم میرزاخانی؛

چگونه این زن ایرانی برای جهان ریاضیات افتخار آفرید؟

روزی برادر مریم از مدرسه به خانه برگشت و از آنچه در مدرسه یاد گرفته بود سخن گفت. وی داستان ریاضیدان آلمانی با نام «کارل فردریش گاوس» را برای مریم تعریف کرد که ‌وقتی دانش آموز بوده چگونه در‌ چند ثانیه پاسخ نهایی جمع اعداد یک تا ۱۰۰ را به روشی بسیار خلاقانه داده بود. مریم می‌گوید: این اولین باری بود که لذت به دست دادن یک راه حل زیبا را دریافتم؛ هرچند خود نتوانسته بودم آن را بیابم.

کد خبر: ۴۲۵۲۶۲
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۰ - 13 August 2014
چگونه این زن ایرانی برای جهان ریاضیات شگفتی ساز شد؟
مریم میرزا‌خانی ریاضیدان ۳۷ ساله برجسته ایرانی مفتخر به دریافت جایزه «فیلدز» شده که گفته می‌شود معادل جایزه نوبل در ریاضیات است. اینجایزه هر چهار سال یک بار به چند برنده که باید زیر ۴۰ سال باشند، اعطا می‌شود.

به گزارش «تابناک» این جملات کوتاه البته بیانگر و تشریح کننده افتخار بزرگی که این پرفسور ایرانی رقم زده، ‌نیست. برای آنکه بیشتر با افتخار بزرگی که نصیب مریم میرزاخانی شده، آشنا شویم نیاز به آن است که کمی پیرامون جایزه «فیلدز» و شخصیت و افتخارات قبلی مریم میرزاخانی کنکاش شود.

جایزه «فیلدز» چیست و چه اهمیتی دارد؟

جایزه «فیلدز» که‌ رسما به نام ‌مدال بین المللی برای کشفیات برجسته در علم ریاضیات - International Medal for Outstanding Discoveries in Mathematics – شناخته می‌شود، جایزه‌ای است که هر چهار سال یک بار‌، کنگره بین‌المللی انجمن بین‌المللی ریاضیات، به دو، سه یا چهار ریاضیدان برجسته زیر ۴۰ سال تقدیم می‌‌کند. این جایزه بر‌ترین جایزه‌ای است که ریاضیدانان به دریافت آن مفتخر می‌شوند که با یک رقم مالی نیز همراه است که از سال ۲۰۰۶ تا کنون مبلغ آن ۱۵ هزار دلار کاناداست.

چگونه این زن ایرانی برای جهان ریاضیات شگفتی ساز شد؟

نام این جایزه برگرفته ‌از نام «جان چارلز فیلدز» پرفسور برجسته ریاضیات اهل کشور کاناداست که در سال ۱۹۳۲ چشم از جهان فروبست. فیلدز خود اقدام ‌به طراحی اهدای این جایزه و مبلغ مالی آن کرده است.

در این باره باید گفت، این جایزه برای نخستین بار در سال ۱۹۳۶ به «لارس آلفورس» و «جس داگلاس» تقدیم شد و از سال ۱۹۵۰ به بعد هر چهار سال یک بار مراسم اهدای آن برپا شده است. هدف از اهدای این جایزه شناساندن و حمایت از ریاضیدانان برجسته‌ای است که اقدام به خلق شگفتی و اکتشافات جدید در علم ریاضیات کرده‌اند.

جدول زیر نمایانگر میزان جوایزی است که کشورهای گوناگون از زمان شروع اهدای «فیلدز» به دریافت آن مفتخر شده‌اند.

چگونه این زن ایرانی برای جهان ریاضیات شگفتی ساز شد؟
اکنون در سال ۲۰۱۴ مریم میرزاخانی ریاضیدان ایرانی‌الاصل، نخستین زن دریافت کننده این جایزه، مفتخر به دریافت آن شده‌ تا نام ‌ایران نیز در فهرست دریافت کنندگان این جایزه بزرگ ثبت شود.

اما «مریم میرزاخانی» کیست؟


چندی پیرامون شخصیت و فعالیت‌های ‌مریم میرزاخانی‌


مریم میرزاخانی ۳۷ ساله، متولد ایران، دانش‌آموخته دانشگاه شریف ‌ایران است که در سال ۲۰۰۴ دکترای ریاضیات را از هاروارد آمریکا گرفت. وی پیش از این، دو بار برنده المپیادهای جهانی ریاضی بوده و به علت تحقیقاتش در زمینه دینامیک و هندسه‌ سطوح ریمانی و فضاهای مدولی آن از وی تقدیر شده است
.
چگونه این زن ایرانی برای جهان ریاضیات شگفتی ساز شد؟
وی پیش از این هم در سال ۱۳۹۱ عنوان ریاضیدان زن ایرانی برنده جایزه جهانی انجمن ریاضی را از آن خود کرده بود. میرزاخانی در سال ۲۰۰۵ زمانی که با کمتر از سی سال ‌در دانشگاه پرینستون آمریکا تدریس می‌کرد، از سوی نشریه علمی Popular Science به عنوان یکی از ده مغز بر‌تر معرفی شده بود.

اما قدم گذاشتن میرزاخانی در راه ریاضیات، کاری خودآگاه نبوده است. وی در دوران کودکی چندان علاقه‌ای به اعداد و ارقام نداشت و بیشتر توجه وی به سمت ادبیات و شعر معطوف بود. خانه وی در تهران نزدیک به خیابانی پر از کتاب فروشی بود و چون وی اجازه گشت و گذار در بین کتاب‌ها را نداشت، معمولا چند کتاب را ‌اتفاقی انتخاب و خریداری می‌کرد. وی در سال ۲۰۰۸ در مصاحبه‌ای با نشریه دانشگاه آکسفورد گفت: رویای من تبدیل شدن به یک نویسنده بود. تا سال آخر‌ دبیرستان هیچ ‌گاه فکر نمی‌کردم که قدم در راه ریاضیات بگذارم.
چگونه این زن ایرانی برای جهان ریاضیات افتخار آفرید؟
اما این برادر مریم بود که نخستین بار توجه وی را به علم ریاضیات جلب کرد. برادر مریم روزی از مدرسه به خانه برگشت و از آنچه در مدرسه یاد گرفته بود، سخن گفت. وی داستان ریاضیدان آلمانی با نام «کارل فردریش گاوس» را برای مریم تعریف کرد که وقتی دانش آموز بوده چگونه در عرض چند ثانیه پاسخ نهایی جمع اعداد یک تا ۱۰۰ را به روشی بسیار خلاقانه داده بود. مریم می‌گوید: این اولین باری بود که لذت به دست دادن یک راه حل زیبا را دریافتم، هرچند خود نتوانسته بودم آن را بیابم.

بذری که کاشته شده بود با تلاش‌های ناظم مدرسه مریم که تأکیدش بر این بود که شاگردانش از فرصت‌های برابر با پسران برخوردار باشند، شروع به جوانه زدن کرد. میرزاخانی به عنوان یک نوجوان در المپیاد بین المللی ریاضی در سا‌لهای ۱۹۹۴ و ۱۹۹۵ شرکت و مدال طلای این المپیاد را از آن خود کرد.

بعد‌ها به عنوان دانشجو در دانشگاه صنعتی شریف علاقه شدید خود به ریاضیات را کشف کرد. بعد از آن نیز در دانشگاه هاروارد در همکاری با یکی دیگر از برندگان جایزه فیلدز یعنی «کورت مک مولان» شیفته روش‌های ساده و بی‌نظیر وی برای حل مسائل ریاضی شد.

بیشتر مسائلی که مریم میرزاخانی در ریاضیات به حل آن‌ها همت گماشته، مربوط به الگوهای هندسی سطوح و دگردیسی آن‌هاست. توجه ویژه وی اما به ساختار هذلولی است. از دیدگاه انجمن بین المللی ریاضیات مریم میرزاخانی به دلیل ابداع روش‌های خلاقانه و بی‌نظیر در حل مسائل دینامیک و هندسه ریمانی، مفتخر به دریافت جایزه فیلدز شده است.

مریم در مصاحبه‌اش با آکسفورد اشاره کرده است: در حالی که ریاضیات برای همه ‌نیست، بر همین اساس بسیاری از دانش آموزان هیچ شانسی ‌برای ریاضیات قائل نیستند. وی می‌گوید به این دلیل که در دوران مدرسه علاقه‌ای به ریاضیات نداشت، در این درس بسیار ضعیف بوده است. بدون هیچ علاقه‌ای به این علم، تصور می‌کرد که ریاضیات علمی ‌بیهوده است. اما ریاضیات زیبایی و شگفتی خود را تنها برای دانش آموزان صبور نمایش می‌دهد.

میرزاخانی همچنین سال گذشته در سخنرانی خود در انجمن ریاضیات آمریکا گفت: هنوز وضعیت زنان در علم ریاضیات با وضعیت ایده‌آل فاصله بسیاری دارد. هنوز موانع اجتماعی برای دختران علاقه‌مند به ریاضیات تفاوت چندانی با زمانی که من دانش آموز بودم ندارد و یافتن شغل و خانواده و مسائل خانوادگی، هنوز بزرگ‌ترین چالش‌ها هستند. این امر موجب می‌شود ‌بسیاری از زنان با یک تصمیم دشوار روبه‌رو شوند که کار و تخصص آن‌ها را در مخاطره می‌اندازد.
چگونه این زن ایرانی برای جهان ریاضیات افتخار آفرید؟
هم‌اکنون مریم میرزا خانی نه تنها اولین برنده ایرانی‌الاصل بزرگ‌ترین جایزه علم ریاضیات در جهان است، بلکه نخستین زن مفتخر به دریافت این جایزه نیز لقب گرفته، که خود‌ افتخاری جداگانه برای وی به همراه دارد.

پروفسور دامه فرانسز کروان، یکی از اعضای کمیته انتخاب برندگان جایزه فیلدز اظهار امیدواری کرد که کسب مدال مریم میرزاخانی بتواند انگیزه‌ای برای دختران و زنان جوان ریاضیدان در سراسر دنیا شود تا به توانایی‌های خود ایمان یابند و هدف خود را کسب مدال‌ فیلدز قرار دهند. او در این مورد تصریح کرد، با این‌که ریاضی به صورت سنتی رشته‌ای مردانه دیده شده، زنان قرن‌هاست ‌به پیشرفت آن کمک کرده‌اند. او با ارائه این آمار که حدود ۴۰ درصد دانشجویان لیسانس ریاضی در بریتانیا دختران هستند، گفت: با این‌ همه این آمار در مقطع دکترا و بالا‌تر به سرعت کاهش می‌یابد.

میرزا‌خانی نیز پس از مفتخر شدن به دریافت این جایزه عنوان کرده است: این افتخار بزرگی است. خوشحال می‌شوم اگر این موفقیت بتواند دانشمندان و ریاضیدانان جوان را ترغیب کند. اطمینان دارم در سال‌های آینده شمار بیشتری از زنان برنده این جایزه خواهند شد
.
چگونه این زن ایرانی برای جهان ریاضیات افتخار آفرید؟


میرزاخانی ۳۷ ساله هم اکنون استاد ریاضیات در دانشگاه استانفورد است و به همراه همسر و دختر سه ساله‌اش در همین شهر ساکن است.

منبع :  تابناک

اینجا بندر شرفخانه بود!

نگاه شما: اینجا بندر شرفخانه بود!

بخش «نگاه شما» برای ارائه و معرفی «نگاه» مخاطبان «تابناک» به همه موضوعات است. هر مخاطب «تابناک» می‌تواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش، «نگاه» خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد.

کد خبر: ۴۲۵۱۲۳
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۰ - 13 August 2014
اینجا بندر شرفخانه در ساحل دریاچه ارومیه که زمانی یکی از زیباترین و توریستی ترین مکانهای آذربایجان بود.

منبع :  تابناک

۹۷ درصد آثار تاریخی کشور همچنان در دل خاک

۹۷ درصد آثار تاریخی کشور همچنان در دل خاک

رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور با اشاره به اینکه ایران یک موزه فرهنگی است، بیان داشت: تنها سه درصد از آثار تاریخی کشور ثبت شده و 97 درصد آثار تاریخی کشور همچنان در دل خاک هستند.

کد خبر: ۴۲۵۶۲۴
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۵ - 14 August 2014
رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور با اشاره به اینکه گردشگری در ایران در وضعیت خروج از رکود قرار دارد، گفت: 97 درصد آثار تاریخی کشور همچنان در دل خاک هستند.

به گزارش مهر، مسعود سلطانی فر که از صبح پنجشنبه برای افتتاح چندین پروژه عمرانی در بخش گردشگری وارد همدان شده است، در کارگروه گردشگری استان حضور یافت.

مسعود سلطانی فر در این کارگروه با اشاره به اینکه دولت به دنبال حل مشکلات کشور بوده و هست، بیان داشت: در یک سال گذشته دولت فعالیت های چشم گیری برای ایجاد  ثبات داشته است.

وی با تاکید براینکه دولت توانسته با حمایت های مجلس و مردم منافع هسته ای کشور را تامین کند، اذعان داشت: این مذاکرات قهرمانانه بوده و به امید خدا در ماه های آتی به نتیجه می رسد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کشور با اشاره به اینکه دولت در یک سال گذشته کارنامه موفقی داشته، بیان داشت: بر اساس مبانی اقتصاد مقاومتی که رهبری آن را مطرح کردند برای استفاده از همه ظرفیت های انسانی کشور، دولت با بسیج امکانات به دنبال اجرایی کردن آن است.

مطلوب شدن شاخصه های گردشگری در سال جاری


سلطانی فرد اذعان داشت: در شاخصه های گردشگری به وضعیت مطلوب تری نسبت به چند سال گذشته رسیده ایم ولی با اهداف بلند مدت فاصله زیادی داریم.

وی با اشاره به اینکه روند رشد در بخش گردشگری کشوری روشن وامیدوار کننده است، اظهار داشت: آینده گردشگری کشور بسیار درخشان است و ایران ما ظرفیت های بسیار بالایی در بخش های مختلف توریستی دارد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور  با اشاره به اینکه گردشگری در آینده اقتصاد کشور جایگاه روشن و تعیین کننده ای دارد، اذعان داشت: در شرایط فعلی همت دولت  برای سرمایه گذاری در بخش خدمات است و بخش گردشگری در ایران در حال خروج از رکود است.

سلطانی فر بیان داشت: هتل های درجه یک در اصفهان و فارس تا آذر ماه دیگر ظرفیتی برای پذیرش مسافر ندارند و اکنون در این بخش با رونق مواجه هستیم.

وی با اشاره به اینکه انتخاب استان همدان برای سرمایه گذاری انتخاب خوبی از سوی سرمایه گذاران بوده است،گفت: به علت زمین گیر شدن نیمی از ناوگان هوایی و  نداشتن امکان استقرار گردشگران، تنها چهار میلیون نفر مسافرت در سال گذشته را در کشور شاهد بودیم.

وی با اشاره به اینکه در سال 1404 باید به مرز ورود 20 میلیون گردشگر به کشور برسیم، بیان داشت: 11 سال فرصت داریم هر چند از برنامه عقبیم، اما این اتفاق روی می دهد و روند رو به رشد گردشگری این امر را نشان می دهد و سیاست تعامل کشور با دنیا موجب می شود زمینه هجوم ملت ها و گردشگران فراهم شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی  اذعان داشت: قسمت اعظم توریست وارد شده به کشور در بخش فرهنگی و تاریخی است و شاهد هستیم گردشگرانی که سابقا به کشورهای خاورمیانه می آمدند اکنون رویکردشان به سوی ایران است.

سلطانی فر با اشاره به اینکه بیش از پنج میلیون نفر در سال گذشته از عراق برای زیارت مشهد به ایران آمده اند، اذعان داشت: در بخش توریسم سلامت نیز اتفاقات خوبی در حال روی دادن است چراکه هزینه های خدمات درمانی در ایران یک پنجم هزینه آن در اروپا است و بسیاری از کشورهای حاشیه ایران به حضور در ایران و استفاده از امکانات کشور علاقه دارند.

همدان مقصد اول گردشگران خارجی و داخلی  قرار گیرد


رئیس سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کشور با اشاره به اینکه توریسم سلامت فرصت جدیدی برای کشور است، بیان داشت: برخی عاشق طبیعت ایران هستند و از امروز همدان مقصد اول گردشگری داخلی و خارجی اعلام می شود تا اجرایی شود.

وی با اشاره به اینکه نشانه های زیادی از رونق گردشگری در کشور به چشم می خورد، اذعان داشت: نقش گردشگری در آینده اقتصادی ایران پر رنگ است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کشور گفت: هیچ گردشگری برای عیاشی و تفریحات ناسالم به ایران نمی آید و 95 درصد گردشگران فرهنگی تاریخی،زیارتی و سلامت هستند.

وی بیان داشت: اولین سمپوزیوم گردشگری  در مهر ماه سال جاری با حضور روسای سازمان های گردشگری جهان در ایران برگزار می شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با تاکید براینکه حتی یک مورد گزارش مشکلات تور های خارجی در کشور به دستش در این مدت به دستش نرسیده است، اذعان داشت: در هر کشوری ملاحظاتی وجود دارد و در امر به معروف توریست ها به عنوان سازمان متولی چیزی نمی بینیم که بخواهیم فعال شویم.

سلطانی فر بیان داشت: در بخش گردشگری خارجی استراتژی ما این است که خارجی های بیشتری به ایران بیایند نه اینکه ایرانیان به خارج بروند و ایران دارای هویت و برجستگی  دیرینه فرهنگی و مذهبی است.

وی گفت: 99 درصد گردشگرانی که از خارج به ایران می آیند مبلغ  ایران می شوند چرا که امپریالیسم رسانه ای ذهنیتی ساخته که ایران کشور ناامنی است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کشور با اشاره به اینکه ایران امنیت بالایی دارد، اظهار داشت: در کشورهای بزرگ مقصد گردشگری دنیا چون اسپانیا بزرگترین مشکل، سرقت از گردشگران است.

سلطانی فر بیان داشت: در بخش گردشگری داخلی نیز استراتژی اصلی سامان دهی مکانی و زمانی برای مسافرت است تا با مشکلات عید فطر مواجه نشویم چراکه در استانی که خود یک میلیون نفر جمعیت دارد یک میلیون نفر  مسافر وارد شده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به اینکه باید به گونه ای برنامه ریزی کرد که در تمامی سال گردشگری داشته باشیم، عنوان کرد: در  بسیاری از هتل ها ضریب اشغال تخت هایشان پایین است .

وی با اشاره به اینکه گردشگری داخلی نباید معطوف به زمان خاصی شود ، بیان داشت: به لحاظ فرهنگی و موزه ای کشوری بلندآوازه و گسترده هستیم.

ایران یک موزه فرهنگی است


رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور با اشاره به اینکه ایران یک موزه فرهنگی است، بیان داشت: تنها سه درصد از آثار تاریخی کشور ثبت شده و 97 درصد آثار تاریخی کشور همچنان در دل خاک هستند.

سلطانی فر اذعان داشت: به دنبال این هستیم هویت تاریخی و فرهنگی کشور را به نمایش بکشیم و اکنون نیز با این ظرفیت جز 10 کشور برتر جهان هستیم و اگر ما بقی  آثار تاریخی کشور از زیر خاک بیرون بیاید ایران رتبه اول جهان را در بخش میراث فرهنگی به خود اختصاص خواهد داد.

وی بیان داشت: شهر سوخته را به عنوان 17 اثر جهانی کشور به ثبت یونسکو رساندیم و اکنون تنها چهار درصد  از این شهر کاوش شده و 94 درصد آن در دل خاک است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور افزود: فارغ از جناح و گروه حزبی باید عمل کرد و همه از پیکره ایران اسلامی هستیم و هر نظام و دولتی آرمانش این است که کاری انجام دهد و هیچ مدیری نمی خواهد دوره کاری اش  با فقر و بدبختی تمام شود و همه دوست دارند منشا خدمت گذاری باشند.

سلطانی فر ادامه داد: اصلاح طلب و اصول گرا همه در کارنامه انقلاب اسلامی هستیم و باید انتقادات منصفانه باشد.

وی با اشاره به اینکه همراه با دلسوزان نظام دغدغه رشد و پیشرفت مملکت را داریم، اذعان داشت: همدان جاذبه های فرهنگی، طبیعی و صنایع دستی منحصر به فردی دارد و سرمایه گذاران نیز  در حال ورود به آن هستند.

سلطانی فر اذعان داشت: استاندار همدان اجرایی و پابه کار است و نیتش کار و تلاش برای مردم است و امام جمعه همدان نیز گوهر ارزشمندی است و وجود وی وجود ذی قیمتی برای همدان است.

وی ادامه داد: نباید با ذهنیت بد به سرمایه گذار  نگاه کرد و باید به بخش خصوصی که در این شرایط قصد سرمایه گذاری دارد به عنوان سرباز اقتصادی نگاه شود.

رئیس سازمان میراث فر هنگی و گردشگری با تاکید براینکه باید موانع کسب کار رفع شود، گفت: موتور توسعه همدان به طور قطع گردشگری است هر چند در بخش های دیگر نیز ظرفیت های مناسبی دارد.

سلطانی فر اذعان داشت: گردشگری می تواند به سرعت گشایش در رونق اقتصادی همدان ایجاد کند.

وی با اشاره به اینکه از تسهیلات ارزان قیمت صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاران در همدان استفاده شود، اذعان داشت: یکی از دستاوردهای دولت مبارزه با فساد و شفاف سازی است.

سلطانی فر بیان داشت: در شهرهایی چون شیراز  و اصفهان عوارض هتل سازی را صفر کرده اند؛ همدان نیز این روند را پیگیر باشد.

وی با اشاره به اینکه در افق 1404 باید تعداد هتل های کشور به سه برابر افزایش یابد، در پایان گفت: از همه سرمایه گذاران در بخش هتل سازی که در همدان فعالیت کند حمایت می کنیم.

وی هم اکنون در حال کلنگ زنی  پروژه پارک ملل و مجموعه تفریحی توریستی هایپر استار در باغ میوه همدان است.

منبع :  تابناک