آلو که در خانوادههای ایرانی مشتاقان زیادی دارد، محصولی راهبردی در شهمیرزاد محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهمیرزاد، از جمله خشکباری که در خانوادههای ایرانی طرفداران زیادی دارد، آلو است، این محصول از خواص درمانی چون از بین برندگی حالت تهوع، ضد تب و سردردهای صفرایی، تقویتکننده و تنظیمکننده دستگاه هاضمه و... برخوردار است.
آلو دارای انواع مختلفی از جمله انگری (هنگری)، چشم گاوی، ستی و هلیکک است که انگری مرغوبترین نوع آن محسوب میشود.
آلوی شهمیرزاد از لحاظ کیفیت در ایران بینظیر است و نزدیک به 85 درصد از باغات شهمیرزاد را درختان آلو پوشاندهاند؛ آلوی شهمیرزاد علاوه بر مصرف خوراکی، بیشتر فرآوری میشود و بهصورت آلوی خشک، لواشک و برگه آلو درمیآید.
وجود 480 هکتار باغ آلو در استان سمنان
رئیس اداره خدمات کشاورزی شهمیرزاد در این زمینه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهمیرزاد میگوید: سطح زیرکشت آلو در استان سمنان، 480 هکتار است که 40 هکتار آن در شهمیرزاد قرار دارد.
عباس غفوریان افزود: میانگین عملکرد آلو در شهمیرزاد، 12 تن در هر هکتار است که متناسب با شرایط آب و هوایی میتواند متغیر شود.
وی گفت: روش آبیاری باغات آلو در شهمیرزاد عموماً بهصورت غرقابی است ولی برنامه داریم تا بتوانیم از روش آبیاری تحتفشار و روشهای نوین هم استفاده کنیم.
رئیس اداره خدمات کشاورزی شهمیرزاد افزود: حضور کارشناسان نظارت و شبکه مراقبت، ارائه سم و کود مناسب، آموزش دفع آفات از خدماتی است که جهاد کشاورزی به باغداران ارائه میکند.
اشتغال فصلی و جالب توجه در مزارع آلو
جالب است بدانید در شهمیرزاد، علاوه بر صاحبان باغ کسانی که میخواهند شاغل شوند، باغهای آلو را از افرادی که توان فرآوری این محصول را ندارند، اجاره میکنند و تمام محصول را برداشت و از آن آلوی خشک، لواشک و برگه آلو تهیه میکنند.
در نهایت تمام محصول فرآوری شده بین صاحب باغ و مستأجر تقسیم میشود که از این راه در فصل برداشت آلو، افراد زیادی بهصورت فصلی شاغل میشوند.
خشک کردن آلو در شهمیرزاد بیشتر به روش سنتی و توسط خانمها انجام میشود و بعد از پوست کندن آلو که کار بسیار سختی است، آلوها بر روی توریهای سیمی در معرض آفتاب خشک و سپس بستهبندی و وارد بازار میشود.
بیشتر آلوهایی که در چین اول و دوم برداشت میشوند، برای لواشک و چین سوم و چهارم برای آلوی خشک استفاده میشوند؛ چون از کیفیت مرغوبتری برخوردارند.
این محصول علاوه بر اینکه مصرف داخلی دارد، به استانهای همجوار هم صادر میشود و صرفه اقتصادی مناسبی برای باغداران دارد.
تفاوت آلوی شهمیرزاد با دیگر نقاط کشور هم در این است که آلوی شهمیرزاد بیشتر از نوع انگیری بوده که دارای کیفیت بهتر و مزه ترشتر است.
انتهای پیام/74008/س40/د1000
منبع : خبرگزاری فارس