ایران زمین

دیدنیها وزیباییهای ایران . همه جای ایران زیباست ، دوام زیبایی درحفظ ونگهداریست. نه درتخریب دستکاری

ایران زمین

دیدنیها وزیباییهای ایران . همه جای ایران زیباست ، دوام زیبایی درحفظ ونگهداریست. نه درتخریب دستکاری

جولان حیوانات هار در هشتبندی/امنیت و سلامت مردم در خطر

مشکلات مردم هشتبندی تمامی ندارد

جولان حیوانات هار در هشتبندی/امنیت و سلامت مردم در خطر

حیوانات هار
شناسهٔ خبر: 3717528 -
استانها > هرمزگان
میناب - طی چند هفته اخیر حمله متعدد حیوانات هاری نظیر سمور، سگ و گربه امنیت، سلامت و آسایش مردم منطقه هشتبندی در شهرستان میناب را به خطر انداخته است.

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: حمله حیوانات هار در سال های اخیر در هشتبندی بی سابقه بوده است. آمار حمله حیوانات به ساکنین روستا در روزهای اخیر به صورت نگران کننده ای افزایش یافته و تا کنون قریب به ۴۰ مورد از این نوع حملات توسط مردم گزارش شده است. این حیوانات هار به صورت ناگهانی به افراد حمله می کنند و با گاز گرفتن، خون مردم را می مکند و به راحتی افراد گرفتار شده را رها نمی کنند.

خانم بهرامی ۵۰ ساله ساکن محله شهید عباس سهرابی روستای مجتمع امام، که یکی توسط حیوان هار مورد حمله قرار گرفته در خصوص این حمله به خبرنگار مهر  گفت: صبح زود موقع نماز صبح یک حیوان هار به دلیل باز بودن در ناگهان وارد منزل شد و من را مورد حمله قرار داد و گوش مرا گاز گرفت هرکاری کردم نتوانستم خودم را از این حیوان رها کنم تا اینکه پسرم به زحمت مرا نجات داد که پس از مراجعه به درمانگاه و واکسیناسیون مرا به بیمارستان میناب جهت مداوای کامل انتقال دادند.

همچنین یک خانم مسن و نابینا که از کشاورزان فصلی در هشتبندی ساکن روستای مجتمع امام  است نیز گفت : در خانه کپری خود بودم که ناگهان چیزی دستم را گاز گرفت با جیغ و داد بیرون رفتم و با سنگ به حیوان هار حمله کننده ضربه زدم تا به زور مرا رها کرد.

در مورد دیگری از حمله حیوانات هار در هشتبندی این حیوانات پسربچه ای را در خواب مورد حمله قرار دادند.

مادر عدنان ارجمندی به خبرنگار مهر گفت : صبح که در خانه کپری خود خواب بودیم با سروصدای پسرم از خواب بیدار شدیم و متوجه شدیم که یک سمور بینی او را گاز گرفته و هر کاری می کردیم او را رها نمی کرد تا اینکه شوهرم به زحمت سمور را  از بینی پسرم جدا کرد .این سمور هیچ گونه ترسی از ما نداشت و نسبت به ما هم حالت تهاجمی داشت.

همچنین در حمله دیگری در شهر هشتبندی سمور (نام محلی رجگوک) خانم ۴۵ ساله را مورد حمله قرار داد.

خانم صباحی زاده که در شهر هشتبندی مورد حمله حیوانات هار قرار گرفته است در این رابطه گفت: برای شست و شوی لباس به داخل حمام رفتم که ناگهان یک موجودی دستم را به شدت گاز گرفت هر کاری کردم دستم را رها نکرد و با جیغ و داد بیرون از حمام دویدم که با شنیدن صدای جیغ و داد پسرم از خانه بیرون آمد و با گرفتن گلوی سمور و خفه کردن آن توانست دندان های تیز این حیوان هار را از دستم خارج کند و بلافاصله به درمانگاه مراجعه کردیم و پس از تزریق واکسن ضد هاری به بیمارستان میناب منتقل شدم.

تاکنون در روستاهای مجتمع امام (ره) ، توکهور ، هشت بندی (۲) و شهر هشتبندی بیشترین حمله ازسوی این حیوان گزارش شده است.

موسی حیدری نایب رئیس شورای اسلامی روستای مجتمع امام هشتبندی در گفتگو با خبرنگار مهر در این رابطه گفت : حمله حیوانات هار در این روستا  تاکنون سابقه نداشته ولی در هفته های اخیر شاهد حمله حیوانات هار به اهالی هستیم که این امر باعث ایجاد رعب و وحشت در بین اهالی روستا شده است و امنیت و آرمش مردم در پی هجوم ناگهانی این حیوانات هار سلب شده است .

وی در ادامه افزود: مسئولان باید در این خصوص چاره اندیشی کنند و اگر شایعات مبنی بر رها سازی این حیوانات هار توسط محیط زیست صحت داشته این اداره باید پاسخگوی مردم باشد  زیرا این گونه حمله حیوانات هار در روستا سابقه نداشته و این قضیه باید به صورت جدی از سوی مسئولان ذیربط مورد بررسی قرار گیرد.

علی کمالی رئیس شورای اسلامی هشتبندی دو در این رابطه گفت : اهالی این روستا از ترس حمله این حیوانات هاری جرات بیرون آمدن از منازل خود را ندارند و حمله های مکرر این حیوانات هاری سلامت  مردم روستا را به خطر انداخته است.

دکتر قضایی از پزشکان مجرب منطقه هشتبندی در خصوص عوارض حمله حیوانات هار به انسان بیان داشت : افراد آسیب دیده از حیوانات هار اگر سریعاً خود را به مراکز درمانی جهت مداوا  نرسانند خود این افراد مبتلا به بیماری هاری می گردند و هر آن ممکن است به  افراد دیگر حمله کنند.

وی در همین خصوص اضافه کرد : اگر در صورت حمله حیوانات هار، طول درمان آنها و مراجعه به پزشک طولانی شود احتمال مرگ آنها وجود دارد.

قضایی در خصوص اقدامات پیشگیرانه مردم برای در امان ماندن از عوارض حمله حیوانات هار گفت: در صوتی که شخصی توسط یکی از این حیوانات گاز گرفته شد باید بلافاصله با آب و صابون حمام محل گزیدگی را به مدت ۱۰ دقیقه شستشو دهد و تا قبل از ۷۲ ساعت خود را جهت تزریق واکسن به نزدیک ترین درمانگاه برساند. همچنین از پانسمان یا بخیه زخم محل گزش حیوان هار خودداری کند چرا که ویروس هاری در فضای بسته راحت تر گسترش پیدا می کنند.

محمد حسین قضایی در خصوص حمله حیوانات هار به حیوانات اهلی نظیر گاو ،گوسفند و بز نیز گفت : در صورت حمله و گزش این حیوانات اهلی توسط سمور ، سگ یا هر حیوان هار دیگر باید از نزدیک شدن به این حیوانات اهلی خودداری شود و قرنطینه شوند  و تا مدت ۱۰ الی ۱۵ روز از خوردن شیر یا گوشت این حیوانات خودداری شود زیرا احتمال انتقال ویروس هاری به انسان وجود دارد.

 قضایی همچنین به اهالی این منطقه توصیه کرد؛ در صورت کشتن یکی از این حیوانات هار لاشه آن حیوان را بسوزانند تا حیوانات دیگر با خوردن لاشه این حیوان دچار بیماری هاری نشوند.

وی در پایان افزود: حیوانات هار به دلیل کم طاقتی در مقابل گرما در جاهای تاریک و مرطوب مخفی می شوند و در صورت مشاهده نور یا  نزدیک شدن موجودی به مخفیگاه آن ها به سمت آن هجوم می آورند.

منبع : خبرگزاری مهر

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد